NatuurNieuws

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ‘Waarom toch?’ (130)

Hollands Kroon bestaat in 2022 tien jaar. De vraag aan de burgers was, heb je een idee om dit te vieren? Al eerder schreef ik over de Ecologische Vijver nabij het Land  van Kroon in Middenmeer. Vanaf 2006 telde ik er vlinders totdat het gebied overwoekerd werd met riet. Uiteraard meldde ik dit bij de betrokken afdeling van Hollands Kroon. Ik stuurde foto’s in zoals het was en ook actuele foto’s kreeg men.

Af en toe was het riet weer gemaaid, maar helaas niet met wortelstok en al uit de vijver gehaald. Ratelaar en Juni orchissen waren planten die het geheel een prachtig aanzien gaven. Helaas verdwenen deze fraaie planten grotendeels door ander onderhoud.

Enkele schildpadden die kennelijk daar waren uitgezet gaven vreugde aan de wandelaars en fietsers. Het informatiebord dat jaren geleden de functie van de vijver toelichtte verweerde.

Het leek mij mooi als er weer een informatiebord kwam, waarop te zien is, hoe het gebied eruit hoort te zien. Dit idee bracht ik in en Kernbeheer van Hollands Kroon vond het idee de moeite waar om uit te werken. Ik vroeg Frits-Jan Maas uit Alkmaar een tekening te maken. Zijn werk vindt u bij diverse natuurplekken.

Er kwam een prachtige tekening en Kernbeheer zorgde ervoor dat het bord geplaatst werd bij de bank op de hoek van het gebied waar ook de fietsroute staat aangegeven. Geweldig. Maandagavond 11 juli, nadat het bord er minder dan een week stond, ging ik kijken en zag…

Waarom??

Inmiddels heeft de gemeente Hollands Kroon het bord weer schoongemaakt!

Laat meer zien
Back to top button