Dat u niet direct zegt, o ja, kan ik mij voorstellen. Deze vogel is zeer bescheiden en je moet er meerdere keren op gewezen zijn om hem/haar te herkennen. Op dit moment staan er weer veel akkers onder water. De bedoeling is dat de aaltjes die in de grond leven en waarvan de agrariër niet altijd blij wordt, door het water verdwijnen.
Op de plas water vallen de meeuwen, met name kokmeeuwen, en de eenden zeker op. De bergeend is erg opvallend en deze watervlaktes zijn ideaal voor de soort. Wie geluk heeft ziet soms een enkele of bij geluk zelfs meerdere casarca’s. Prachtige oranjebruine vogels.
Als u goed langs de kant van het water kijkt, ziet u mogelijk een kleine steltloper die steeds met de staart omhoog en omlaaggaat. Op de foto die Leen Verkerk maakte, ziet u hoe de vogel met open snavel eruitziet. Via de open snavel raken vogels hun warmte kwijt. We zien dat bij meerdere diersoorten. Deze week hoorde ik het geluid van de Oeverloper die over ons huis vloog. Een hoge piepende roep. Sie-sie-sie-sie-sie. Luistert u zelf maar: https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/oeverloper
De oeverloper staat op de rode lijst van beschermde broedvogels. Zo af en toe wordt er in Nederland een broedsel van de soort gevonden. Ze broeden overal in Europa en in de periode juli-september trekken ze naar het zuiden van Afrika en zelfs naar Australië. In die tijd is ook de roep te horen. Met dank aan Leen Kuiper voor de prachtige foto.