Agrarisch nieuwsBedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Familie Munster wint verkiezing Het sterkste Erf

SLOOTDORP – Enige weken geleden lieten we weten dat de familie Munster uit Slootdorp in de race was voor
de verkiezing van Het Sterkste Erf. Het Sterkste Erf is een verkiezing voor boeren en boerinnen die niet alleen maar het beste financiële resultaat najagen, maar ook oog hebben voor ontwikkeling op het gebied van energie, innovatie, maatschappij, familie, ondernemerschap, dier- en bodemgezondheid en natuur en landschap

Vandaag hoorden we dat de familie Munster gisteren in de prijzen is gevallen bij de verkiezing van Het Sterkste Erf. “De publieksprijs 2024 is voor ons, hoera!!! Dank jullie wel voor al jullie stemmen na het kijken van ons filmpje”, laat Sandra Munster weten.

“We hebben vrijdag een prachtige dag gehad bij Boerderij de Boerinn. Het was een inspirerende middag met een programma met goede sprekers en aansluitend barbecue met als klapstuk de prijsuitreiking. We gingen met een auto vol prijzen terug naar Slootdorp. De prijzen bestaan uit eeuwige roem en het eervolle nominatie plakaat, een lovend jury rapport, maar ook een picknicktafel, een prachtige gele kruiwagen, een coachingssessie van Hogenkamp Agrarische Coaching , mooie bos bloemen en als klap op de vuurpijl 1000 liter koeienurine van Hanskamp. Al met al een mooie dag.”

De prijs van 1000 liter koeienurine maakte de redactie nieuwsgierig. Onderzoek leerde ons het volgende: “door het gebruik van koeienurine als meststof kan de ammoniakuitstoot worden verminderd. Dit draagt bij aan een beter klimaat voor zowel mens als dier. Gezonde bodem: koeienurine bevat naast stikstof ook andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde bodem.” Uiteraard feliciteren wij de familie Munster met deze mooie publieksprijs en de waardering voor hun bedrijfsvoering.

Foto: Natasja Beverloo

Laat meer zien
Back to top button