Agrarisch nieuwsLokaal nieuwsNieuws

Frietrooien trekt weer veel jonge oogsters bij Leven van de Wind

WIERINGERWERF – Bij Leven van de Wind werd ook dit jaar weer het gezellige en educatieve evenement ‘Frietrooien’ georganiseerd. Al jarenlang komen kinderen, voornamelijk uit de basisschoolleeftijd, naar de boerderij om met de hand hun eigen aardappelen te rooien. Het erf werd omgetoverd tot een waar speelparadijs met een speciaal ‘modder-op-de-weg-skelter-plein’, waar de kleintjes zich konden vermaken.

Feestelijke jubileumeditie met wethouders
Vanwege het jubileum van het evenement waren wethouders Robert Leever en Mark Versteeg uitgenodigd om zelf een frietje te rooien. Het evenement draait al jaren om plezier en een stukje educatie over de landbouw, en dit jaar was daarop geen uitzondering. De kinderen ontvingen bij aankomst een emmer en gaan het land in om hun eigen aardappelen te rooien. Terug op de boerderij liet men zien hoe de aardappelen verwerkt worden tot patat en de kinderen konden daarna genieten van een versgebakken frietje.

Verkeersveiligheid centraal met prijsvraag en slipcursus
Naast het rooien van aardappelen en het skelteren, werdt er dit jaar ook weer aandacht besteed aan verkeersveiligheid. Veilig Verkeer Nederland afdeling Wieringerland en LTO Noord organiseerden samen een prijsvraag waarbij deelnemers kans konden maken op een slipcursus. Bij de ‘Toon begrip, raak niet in de slip’-koffiecorner konden bezoekers meer leren over verkeersveiligheid in het landelijk gebied, waarbij prut op de weg een belangrijk onderdeel is tijdens de oogstwerkzaamheden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button