Lokaal nieuwsNieuws

Gemeente en Rijksvastgoedbedrijf slaan handen ineen voor woningbouw in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Op 17 juli hebben de gemeente Hollands Kroon en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst markeert het begin van een onderzoek naar de mogelijkheden voor woningbouw aan de Oosterterpweg in Wieringerwerf.

Grote behoefte aan woningen
Hollands Kroon kampt met een groot tekort aan betaalbare woningen in aantrekkelijke leefomgevingen. Het RVB, dat traditioneel veel grond bezit in de Wieringermeer, is daarom een natuurlijke partner voor deze woningbouwprojecten. De betreffende locatie aan de Oosterterpweg, een gebied van circa 38 hectare, is eigendom van het RVB. Het RVB heeft vanuit de overheid de opdracht om bij te dragen aan het verkleinen van het woningtekort, wat deze samenwerking extra urgent maakt.

Eerste stappen naar realisatie
De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en het RVB is een belangrijke eerste stap richting een langdurige samenwerking. Het eerste resultaat van deze overeenkomst is een onderzoek naar een Nota van Uitgangspunten voor het gebied. Deze nota zal mogelijk een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan bevatten. De afspraken tussen beide partijen zijn vastgelegd in de overeenkomst.

Betrokkenheid van de raad
Voor het opstellen van de Nota van Uitgangspunten wordt een sessie gepland met de gemeenteraad. Tijdens deze sessie worden de randvoorwaarden voor de ontwikkeling besproken. Hierbij wordt rekening gehouden met de recent vastgestelde Woonvisie, de participatienota en de nog vast te stellen Nota kostenverhaal.

Met deze stappen zetten de gemeente en het RVB een belangrijke eerste stap richting de ontwikkeling van nieuwe, broodnodige woningen in Wieringerwerf.

Laat meer zien
Back to top button