Lokaal nieuwsNieuwsOnderwijs

Geslaagde editie van de zomerschool in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Met de zomervakantie bijna ten einde, kwamen ruim veertig kinderen uit de Noordkop vorige week samen in de lokalen van basisschool De Zilvermeeuw voor de Zomerschool Wieringermeer. Dit initiatief is opgezet om kinderen, voor wie de vakantieperiode te lang duurt, een actieve en leerzame tijd te bieden.

De laatste dag van de zomerschool stond in het teken van een sportdag. Deze dag zou aanvankelijk bij voetbalvereniging DWOW plaatsvinden, maar door het onvoorspelbare weer werd besloten om de activiteiten naar binnen te verplaatsen. Dit deed echter niets af aan de sfeer; de kinderen vermaakten zich uitstekend.

De Zomerschool Wieringermeer werd vier jaar geleden opgericht en richt zich specifiek op kinderen die thuis weinig of geen Nederlands spreken, vluchtelingenkinderen, en kinderen die baat hebben bij extra ondersteuning om weer in het schoolritme te komen. Hoewel de zomerschool vooral draait om plezier, zijn de activiteiten ook gericht op educatie. Leerkrachten begeleiden de kinderen en het thema van dit jaar, sport, bood volop mogelijkheden voor leerzame en interactieve momenten.

Dit jaar kende de zomerschool enkele wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren. Waar de zomerschool normaal gesproken acht dagen duurde, was dit jaar het programma teruggebracht tot vijf dagen. Deze verandering had te maken met de verhuizing van drie scholen in Wieringerwerf. Daarnaast was de locatie van de zomerschool dit jaar De Zilvermeeuw, terwijl er plannen zijn om het volgende schooljaar in het nieuwe Kindcentrum plaats te laten vinden.

Al met al was de zomerschool een groot succes, en het was duidelijk dat de kinderen genoten hadden van deze laatste week van de zomervakantie.

Laat meer zien
Back to top button