Er op uitExpositiesLokaal nieuwsNieuws

Historisch Genootschap Wieringermeer opent nieuwe expositie in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Het Historisch Genootschap Wieringermeer heeft een nieuwe expositie geopend die twee maanden lang te zien zal zijn in de grote hal van de Cultuurschuur. De tentoonstelling, die afgelopen zaterdag werd geopend, richt zich op de aanleg van de dijken rondom de Wieringermeer.

De tentoonstelling, met de titel ‘Een dijk maak je niet alleen’, legt de nadruk op de enorme inspanningen en het harde werk dat vereist was om van de Wieringermeer een geschikte woon- en werkplek te maken. Duizenden mensen werkten jarenlang samen aan de bouw van de dijken, en deze collectieve inspanning wordt in beeld gebracht.

Tijdens de opening sprak Hans van der Made, die meer vertelde over de geschiedenis en de uitdagingen van het dijkbouwproject. Zijn verhaal benadrukte de enorme betrokkenheid en het doorzettingsvermogen van de arbeiders die aan het project werkten.

Bezoekers kunnen de expositie dagelijks bekijken van 10.00 tot 20.00 uur. De tentoonstelling loopt tot 1 oktober en biedt een unieke kans om meer te leren over dit belangrijke stuk geschiedenis van de Wieringermeer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button