Lokaal nieuwsNieuws

Hulphond voor Rosa Bergman

MIDDENMEER – “Bijna zolang als ik me kan herinneren heb ik al last van mentale problemen. Keer op keer ging het weer mis, het ging gewoon niet meer”, blikt Rosa terug op deze moeilijke periode, “het idee van het opleiden van een psychosociale hulphond, gaf echter weer een heel klein beetje hoop”.

Zaterdag 25 mei was het eindelijk zover: het was de dag dat Rosa haar puppy mocht ophalen. Rosa vertelt: “Die week ervoor had ik te horen gekregen dat er een geschikte puppy voor mij bij zat. Er was een golden retriever teefje op de juiste manier uit de test gekomen. Het was een hele opluchting toen ik dit hoorde. Ik was zo bang geweest dat het niet door zou gaan. Ik was die weken daarvoor al elke week langs geweest bij dit nestje puppy’s, dus ik was blij dat ik er nu zeker eentje kreeg. Ik voelde meteen aan alles dat dit mijn hondje was. Ik noemde haar Fiene. We vormen een goed team samen. Ik krijg goede begeleiding bij het opleiden van haar. We zullen nog veel obstakels tegenkomen en we hebben nog een lange weg te gaan. Maar samen komen we er wel.

Ik wil ook iedereen die dit leest nog even bedanken voor alle steun. Zonder die steun was dit allemaal nooit gelukt. Ik ben jullie erg dankbaar”.

Foto: De Meerpeen/Ton van Oers
Laat meer zien
Back to top button