Lokaal nieuwsNieuws

Nieuwbouw plan Lelypark in Wieringerwerf snel van start

WIERINGERWERF – In november start de bouw van 58 energiezuinige eengezinswoningen bij locatie Lelypark in Wieringerwerf. De oplevering is gepland voor de zomer van volgend jaar. De nieuwe wijk zal bestaan uit 24 rug-aan-rug woningen, 24 levensloopwoningen en 10 eengezinswoningen, bedoeld voor verschillende doelgroepen, zoals starters, gezinnen en senioren.

Gemengde wijk voor diverse bewoners
Wooncompagnie creëert hier een gemengde woonwijk met groene openbare ruimtes en gemeenschappelijke binnentuinen. De nieuwe wijk is ontworpen om een diverse groep bewoners samen te brengen, wat volgens Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie, zal bijdragen aan een gebalanceerde woonomgeving. “Deze wijk is bedoeld voor iedereen, van ouderen die zelfstandig willen blijven wonen tot starters. Juist die diversiteit zorgt ervoor dat iedereen zich hier thuis kan voelen,” aldus Van Schaik.

Duurzaamheid en innovatie centraal
Voorafgaand aan de bouw werden planten en struiken, in samenwerking met de stichting Struikroven, verplaatst naar de tuinen van andere inwoners van Wieringerwerf. Hiermee werd ruimte gecreëerd voor de nieuwe ontwikkeling, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

De woningen zijn ontwikkeld door aannemer Trebbe en ontworpen door architect Eelco Aartsma van Hans Been Architecten. Kim Hexspoor, projectontwikkelaar bij Wooncompagnie, is enthousiast over het resultaat: “Het ontwerp van Eelco Aartsma sluit perfect aan bij onze visie op kwaliteit en betaalbaarheid. We wilden iets vernieuwends en dat is zeker gelukt.”

Laat meer zien
Back to top button