Lokaal nieuwsNieuws

Nieuwe woningbouwontwikkeling op voormalige locatie van de Lidl in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – De afgelopen jaren is de vraag naar woningen in Nederland aanzienlijk toegenomen, en ook in Wieringerwerf is deze trend duidelijk merkbaar. Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan woonruimte, zet de gemeente het voormalige LIDL-terrein aan de Terpstraat 13 in Wieringerwerf te koop als woningbouwlocatie. Op deze locatie kunnen zes woningen worden gerealiseerd, met op de begane grond ruimte voor detailhandel, dienstverlening, of maatschappelijke en commerciële ondernemingen.

Planontwikkeling voor Terpstraat 13
Ontwikkelaars worden uitgenodigd om plannen in te dienen voor de herontwikkeling van het terrein. Hiervoor heeft de gemeente een inschrijfleidraad opgesteld waarop geïnteresseerden kunnen reageren. Na het indienen van de plannen worden deze beoordeeld, waarna de opdracht wordt gegund aan de ontwikkelaar met het best beoordeelde voorstel.

Wat komt er op de locatie?
De ontwikkeling op Terpstraat 13 zal bestaan uit twee woontorens, waarbij een mogelijke corridor op de derde woonlaag de twee torens kan verbinden. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de bevoorrading van de winkels op de begane grond niet wordt gehinderd. Naast de zes woningen zal er een bussluis worden gerealiseerd tussen de gebouwen.

Op de begane grond is ruimte voor verschillende maatschappelijke en commerciële initiatieven, terwijl de gemeente verantwoordelijk zal zijn voor de inrichting van de openbare ruimte, zoals duurzame parkeerplaatsen en groenvoorzieningen.

Betrokkenheid van omwonenden
De gemeente hecht veel waarde aan de betrokkenheid van de omwonenden bij deze ontwikkeling. Inwoners van de omgeving zijn geïnformeerd over de plannen en uitgenodigd om zich aan te melden als beoordelaar. De feedback van deze beoordelaars zal worden meegenomen in de uiteindelijke selectie van het winnende plan.

Meer informatie over het project
Voor meer details over de herontwikkeling van Terpstraat 13, kunnen geïnteresseerden de projectpagina van de gemeente bezoeken.

Laat meer zien
Back to top button