Lokaal nieuwsNieuwsSport

NK zeilen op het Amstelmeer op 6, 7, 8 september

DE HAUKES – Vrijdag 6 september om 10.30 uur opent burgemeester Rian van Dam het Nederlands Kampioenschap Zeilen bij Watersport Vereniging Amstelmeer. Het kampioenschap vindt het gehele weekend plaats en trekt zeilers van verschillende klassen naar De Haukes.

Er wordt gevaren in drie klassen: 20 boten van de Spanker klasse, 12 van de Efsix klasse en 15 van de Sailhorse klasse. Om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap zijn minstens 15 deelnemers vereist. De Spanker- en Sailhorse-klassen strijden voor het Nederlands Kampioenschap, terwijl de Efsix-klasse zeilt voor het klassekampioenschap.

Het wedstrijdschema bestaat uit drie wedstrijden op vrijdag, vier op zaterdag en vijf op zondag. Op vrijdag starten de wedstrijden om 12.25 uur, en op zaterdag en zondag begint de eerste race om 10.30 uur. De organisatie van het evenement ligt in handen van Watersport Vereniging Amstelmeer, in samenwerking met de Marine Watersport Vereniging.

Informatie over de deelnemende klassen

  • Spanker: Een houten zeilboot, ontworpen rond 1960 door Van de Stadt. De Spanker, gezeild door minstens twee personen, is uitgerust met een spinnaker en trapeze en geschikt voor zowel wedstrijd- als recreatief zeilen.
  • Sailhorse: Ontworpen in 1969 door Tom Manders, deze polyester zeilboot kwam in 1970 in productie en is populair bij zowel wedstrijdzeilers als recreanten.
  • Efsix: Een snelle en sportieve boot, ontworpen door Van de Stadt, geschikt voor zowel wedstrijden als recreatief zeilen.

Iedereen is van harte welkom om dit spannende zeilevenement bij te wonen bij de haven van De Haukes.

 

Laat meer zien
Back to top button