Lokaal nieuwsNatuurNieuws

Pad naar uitkijktoren bij Dijkgatsweide ‘Winterproof’ gemaakt

WIERINGERWERF – Afgelopen vrijdag is begonnen met het ‘winterproof’ maken van het pad naar de uitkijktoren bij de Dijkgatsweide. Dankzij de gulle donaties van bezoekers via het Buitenfonds kan het pad nu ook tijdens het natte seizoen droog en toegankelijk blijven voor iedereen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Veenstra Grondwerken, met dank aan J. van Bodegom en zn bv voor het leveren van hoogwaardige houtsnippers en de hulp van vrijwilliger Piet bij het uitharken ervan.

Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen werd het fietspad door de Dijkgatsweide afgesloten voor fietsers. Fietsers moesten tijdens de werkzaamheden omrijden via het fietspad aan de buitenzijde van de Dijkgatsweide langs de Noorderdijkweg. De afsluiting gold ook voor de mountainbikers op het verbindingsstuk van de MTB-route tussen het Wierholt en Dijkgatbos.

Dankzij de gezamenlijke inspanningen is het pad richting de uitkijktoren bijna klaar en kunnen bezoekers binnenkort weer genieten van een comfortabele wandeling.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button