Lokaal nieuwsNieuws

Peuterschool De Meertuin duikt in de onderwaterwereld

SLOOTDORP – Bij Peuterschool De Meertuin in Slootdorp zijn de kinderen na de zomervakantie gestart met een nieuw en spannend thema: “De onderwaterwereld”. Na hun vakantieverhalen over bezoeken aan aquariums, Ecomare en Pieterburen, en zelfs het vangen van visjes en kreeften, sloot dit thema perfect aan op hun ervaringen. De kinderen zijn razend enthousiast.

De peuterschool is omgetoverd tot een echte onderwaterwereld. Zo is er een aquarium gemaakt van een poppenhuis, waarin kleine zeedieren wonen, en in het midden van het lokaal staat een bak met knuffelzeedieren die de kinderen zelf hebben meegenomen. Daarnaast kunnen de kinderen zelf visjes vangen met een hengel, wat een uitdagende activiteit is.

Een bijzonder hoogtepunt was het voorleesmoment door Nanda Jorna, een moeder van één van de kinderen. Zij schreef een prachtig boek over Hermie de kreeft, die op zoek gaat naar een nieuwe schelp. Het boek, dat prachtig aansluit bij het onderwaterthema, werd met veel enthousiasme ontvangen door de kinderen. Het boek is te koop bij Stumpel in Wieringerwerf.

Laat meer zien
Back to top button