Lokaal nieuwsNieuws

Schitterende fietstocht met tegenwind en appeltaart

WIERINGERWERF – Twee weken geleden moest een geplande fietstocht van fietsclub De Tweede Helft helaas worden afgelast, maar de één na laatste tocht van het seizoen kon gelukkig onder stralend weer plaatsvinden. De tocht voerde de deelnemers door de Wieringermeer en verder over de grens naar Lambertschaag en Aartswoud, waar de fietsers te maken kregen met een stevige tegenwind.

Onderweg werd er een korte stop gemaakt bij Entius om de laatste kersen van het seizoen te kopen, voordat de groep koers zette naar de golfbaan Regthuys. Hier werden de vermoeide fietsers getrakteerd op een heerlijk stuk appeltaart met echte slagroom en een kop koffie, precies wat ze nodig hadden na de afgelegde kilometers.

Bij Regthuys kregen de deelnemers ook een korte uitleg over de golfbaan. Regthuys is een laagdrempelige golfbaan van hoog niveau, met 18 holes, ontworpen door Alan Rijks en Aart Bergsma. De baan is in 2006 geopend en biedt iedereen de mogelijkheid om golf te leren in slechts zes lessen. Daarnaast kunnen bezoekers er ook terecht voor koffie, lunch, en het aanschaffen van golfkleding en -schoenen.

Na deze pauze zetten de fietsers hun tocht voort en keerden ze via Winkel en de Alkmaarseweg huiswaarts, met de wind in de rug. Het was een geslaagde middag vol sport en gezelligheid.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button