KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido B1 begint goed

WIERINGERWERF – Op zaterdag 7 september was de start van het nieuwe korfbalseizoen. De eerste wedstrijden werden voor Vido in Alkmaar bij Celeritas gespeeld. Vido komt deze competitie uit met een B1 en een C1. De B1 mocht om 10.00 uur starten tegen de B1 van Celeritas. Beide ploegen kwamen elkaar nog niet eerder tegen, maar voor Vido was de tegenstander niet onbekend aangezien de huidige C1 wel tegen dit team had gespeeld. Al snel in de wedstrijd bleek dat Vido de betere van de twee was en het was zaak voor Vido om tempo te blijven spelen en niet in het tempo van de tegenstander mee te gaan. Op momenten dat Vido hierin mee ging werd het rommelig en onoverzichtelijk. Op momenten dat Vido lekker vlot op speelde kwamen er mooie kansen. In het begin van de wedstrijd was er pech met de afronding en was het zoeken naar het eigen spel. Hierdoor stond het met rust nog maar 3-0 voor Vido. De tweede helft waren er hele goede momenten er daar werd dan ook meteen uit gescoord. Na rust werd het meteen 4-0 en na de 4-1 was het meteen al raak voor Vido. Vido liep uit naar 6-1 en uiteindelijk werd het 8-2 voor Vido. Een dik verdiende overwinning waarin Vido gewoon beter was.

Doelpunten werden gemaakt door Maja Kobzdej 3x, Joost Gouwenberg 3x, Lennart Hoekenga en Fleur Wiersma die haar eerste doelpunt maakte. De C1 van Vido mocht om 11.15 uur aantreden tegen de C1 van Celeritas. Vido was qua lengte in het voordeel wat er voor zorgde dat zij vrij snel met 1-0 voorkwamen. Daarna moest Vido toch haar meerdere erkennen in Celeritas. De schoten en het loop gedeelte was net even beter verzorgd bij de Alkmaarders dan bij Vido. Celeritas liep uit naar 7-2. Uiteindelijk werd het 8-3 voor Celeritas. Doelpunten voor Vido werden gemaakt door Finn Schellevis 2x en Marliek Hoekenga.

Volgende week staan de eerste thuiswedstrijden op het nieuwe complex op het programma. Op het nieuwe kunstgrasveld worden wedstrijden gespeeld tegen Roda uit Westzaan en Rapid uit Haarlem.