KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido teams winnen op nieuw complex

WIERINGERWERF – Op zaterdag 14 september moesten beide Vido teams een thuiswedstrijd spelen. De eerste echte officiële speelminuten werden deze dag op het nieuwe kunstgrasveld van De Campus gemaakt. Onder prachtige omstandigheden, zon en geen wind, mocht eerst het B team van Vido de wedstrijd zaterdag openen.
Tegen Roda uit Westzaan moest de B1 van Vido. Beide teams kenden elkaar niet. Vido die vorige week gewonnen had van Celeritas stond samen op 2 punten met Furore welke van Roda had gewonnen.

Vido startte goed en creëerde meteen een aantal kansen. Het was Joost Gouwenberg die door middel van een doorloopbal 1-0 maakte. Het werd 1-1 en het duurde lang voordat het tweede aanvalsvak tot score kwam. Dit vak had meer moeite met het in tempo rondspelen. Gelukkig voor Vido was het Tristan Struik die een kansje onder de korf benutte. Na de 2-2 liep Vido voor rust uit naar 8-3 door doelpunten twee keer Chimene Koghee, Emma Gouwenberg, Julia van der Meer, Maja Kobzdej en Joost Gouwenberg. Vido had een mooie voorsprong, maar het was wel zaak om scherp te blijven aangezien Roda wel gevaarlijk was bij de kleine kansje die zij kregen. Na rust werden er goede aanvallen neergezet en Vido liep uit naar 11-3 door Chimene Koghee en twee keer Joost Gouwenberg. Na 11-4 zorgde Maja Kobzdej en Emma Gouwenberg voor de laatst doelpunten van Vido. Het werd uiteindelijk 13-5; een welverdiende overwinning.

De C1 speelde direct na de B hun wedstrijd tegen Furore. Vido begon fel aan de wedstrijd en had een fysiek overwicht. Dit maakte het lastig voor de tegenstander om snel te combineren. Vido scoorde vrij snel in de wedstrijd de 1-0 door Finn Schellevis. Vido had deze periode baloverwicht en Furore had moeite om de eigen korf te vinden. Het was Nikola Bergandy die de 2-0 voor Vido maakte. In het tweede aanvalsvak scoorde invalster Emma Gouwenberg snel door middel van een doorloopbal. Thijmen Roelofsen maakte de 4-0. De rust werd ingegaan met een 6-0 voorsprong. Nikola Bergandy scoorde in de eerste helft via een strafworp en Finn Schellevis door middel van een kansje onder de korf. Na rust werd de kansen minder goed afgerond en bleef Vido steken op 1 doelpunt. Verdedigend hield Vido het goed dicht, waardoor Furore ook maar 2x kon scoren. Het werd dus 7-2 voor Vido; in de tweede helft werd het doelpunt aan Vido zijde gemaakt door Arsema K.
Een prachtig resultaat voor Vido waarbij beide ploegen op de eerste speelzaterdag op het nieuwe Campusterrein wisten te winnen.

Volgende week moeten beide ploegen een uitwedstrijd spelen; de B tegen Furore in Assendelft en de C tegen Rapid in Haarlem.