Er op uitExcursieLokaal nieuwsNatuurNieuws

Vogelexcursie langs geïnundeerde akkers in Wieringermeer

WIERINGERMEER – Op woensdagavond 11 september organiseert Natuurvereniging Wierhaven een vogelexcursie langs geïnundeerde akkers in de Wieringermeer. Deze excursie was oorspronkelijk eind juli gepland, maar werd uitgesteld vanwege het gebrek aan geschikte akkers. Inmiddels zijn de omstandigheden ideaal, en er zijn diverse vogelsoorten te bewonderen.

Het inunderen van akkers is een milieuvriendelijke techniek die agrariërs in de polder gebruiken om aaltjes te bestrijden bij akkerbouw en bollenteelt. Veel vogels profiteren van de waterrijke velden die hierdoor ontstaan. Zo worden er grote aantallen kemphanen, tureluurs, en grutto’s waargenomen. Vooral jonge grutto’s maken gebruik van de velden om zich voor te bereiden op hun reis naar het zuiden. Daarnaast zijn er verschillende soorten plevieren en ruiters te zien, evenals eendensoorten zoals de wintertaling, slobeend, en de casarca. Af en toe wordt er zelfs een zeldzame dwaalgast gespot, zoals de grauwe of rosse franjepoot.

De excursie start om 18.30 uur bij de Cultuurschuur in Wieringerwerf en zal rond 20.00 uur eindigen. Leden van Natuurvereniging Wierhaven kunnen gratis deelnemen; niet-leden betalen €2,00. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen, dus geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via educatie@wierhaven.nl.

Laat meer zien
Back to top button