BedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Wie weet heeft u al eens van ons gehoord of een eitje van ons geproefd: Noord-Hollands Eitje.

SLOOTDORP – Wie is het gezicht achter Noord-Hollands Eitje? Dat ben ik: Wim Slingerland. Ik ben 53 jaar en getrouwd met mijn vrouw Adrie (51). Samen hebben wij een zoon van 21 jaar, Jacob. Ik ben geboren en opgegroeid in Zuid-Holland waar mijn ouders een pluimveebedrijf hadden.

Van jongs af aan heb ik tussen de kippen gelopen en meegewerkt op het ouderlijk bedrijf. Ik heb een hart voor dieren en dierwelzijn en de agrarische sector. Door mijn afgeronde opleidingen en ervaring binnen de sector heb ik later het bedrijf van mijn ouders kunnen voortzetten. We hadden een eigen verkoopgebied van eieren aan particulieren via boerderijwinkels, speciaalzaken en horeca. Maar door snelle ontwikkelingen in de Randstad was het moeilijk om ons bedrijf daar verder te blijven ontwikkelen. Daarom besloten wij mee te doen met ‘Ruimte voor Ruimte’. Wij hebben toen in 2017 ons bedrijf in Zuid-Holland beëindigd omdat we de kans kregen ons in Noord-Holland, Slootdorp, te vestigen.

Wij hebben een ruime scharrelstal met 47.000 witte leghennen en verwerken de eieren elke dag zelf op ons bedrijf. In oktober 2023 hebben we op ons erf een Boerderijautomaat geplaatst waar u onze gegarandeerd verse eieren kunt kopen van Noord-Hollands eitje.

Wij hebben sinds kort ook de erkenning ontvangen als eieren-inpakstation. Hierdoor kunnen wij leveren aan boerderijwinkels, vers speciaalzaken en de horeca.
Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze Boerderijautomaat en proef de beste verse eitjes uit de regio. Meer informatie vind je op onze website noordhollandseitje.nl waar ik vertel over mijn visie en passie.

Tot ziens
Wim Slingerland

Noord-Hollands eitje
Slootweg 8a 17774NM Slootdorp

Laat meer zien
Back to top button