Wie wil dat nou niet, gezien worden zoals je werkelijk bent
SLOOTDORP – Ingrijpende levensvraagstukken hebben het lot van Brigitte Furnèmont drastisch bepaald. Hoe bijzonder is het dat zij zo gepassioneerd haar hart blijft volgen. Passie geeft kracht. Onbegrensde dierenliefde en (h)erkenning van emotionele behoeften van mensen maken dat zij er maatschappelijk toe doet. Soms ten koste van zichzelf en ook dat tekent haar moraal.
Om niet afhankelijk van anderen te willen zijn, heeft zij in 2016 ATJ Owls opgericht, met als missie het welzijn van uilen die niet in de natuur kunnen overleven omdat ze in gevangenschap zijn gefokt. De uilen hebben het goed bij haar, maar eigenlijk is dat net zo goed andersom. Zij is, in al haar soberheid, ‘rijk’ met deze mysterieuze vogels om haar heen.
Na een zeer gecompliceerde jeugd, dito huwelijk en dito echtscheiding volgde een zwaar skeelerongeluk. Ondanks dat zij er zelf geen oorzaak was en waarvan zij ook de ingrijpende gevolgen niet kon overzien, heeft ze het daarbij gelaten. Als chronisch pijnpatiënt en moeder van twee kinderen, die ook extra aandacht nodig hadden, werd zij financieel afhankelijk van de bijstand en dat is zij nog steeds. Haar creatieve talenten zou zij maar wat graag verder willen ontwikkelen als daar de middelen voor zouden zijn. Een sociaal betrokken inlevingsvermogen als ervaringsdeskundige en een onverwoestbare mentale kracht geven haar vleugels om een bijzondere missie te bereiken. Haar uilen zijn veelal overgenomen van mensen of organisaties die deze vogels na een impulsieve aankoop niet die verzorging en toekomst hebben kunnen bieden die nodig is. In 2008 heeft zij haar leven beschreven in een boek: ‘Gedachten van een adelaar’. Brigitte is als een indiaan op de prairie.
Uilen zien en laten je voelen wie je werkelijk bent
Door haar deskundige zorg leven deze uilen ook veel langer dan in de vrije natuur. Samen met haar prachtige vogels biedt zij mensen – in elke levensfase – oprecht betrokken aandacht waaraan zij al die jaren zelf zoveel behoefte had, maar slechts sporadisch vond. Brigitte gaat met haar uilen ‘op avontuur’ en is niet locatie-gebonden voor presentaties, demonstraties, wandelingen en workshops. De welzijnsbevordering die zij nastreeft biedt zij aan woon-zorginstellingen, voor educatie op scholen en BSO-activiteiten, goede doelen, familiedagen en bijvoorbeeld ringen aanvliegen bij een verloving of een huwelijk. Maar ook, en op haar eigen gepaste wijze, gaat zij met de vogels naar mensen met een beperking of in een kwetsbare levensfase, als laatste wens of draagt zij bij aan een bijzondere uitvaart. Uilen zijn net als zijzelf mysterieus en goedaardig. Ze zien wie je werkelijk bent, wat je diep van binnen voelt en dat je er mag zijn.
Regelmatig ontstaat er een verrassend liefdevolle en emotionele verbinding met mensen met een beperking of in een kwetsbare levensfase. Gezien en erkend worden heelt en is niet in woorden uit te drukken
Stichting vrienden van ATJ-Owls in oprichting
Belangstellenden dragen ATJ Owls een warm hart toe, maar dat is helaas niet genoeg. Via vv.atjowls.io@gmail.com kan door mensen, instellingen en organisaties worden gemeld of er draagvlak is voor de oprichting van een onafhankelijke ANBI-stichting ‘Vrienden van ATJ Owls’. Een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, waaraan een gift, donatie of schenking ook fiscaal aftrekbaar en onbelast kan zijn. De stichting wil zich inzetten om Brigitte en haar missie meer perspectief te bieden en de zo belangrijke maatschappelijke doelen dichterbij te brengen. Ieder die dat wil kan een directe of indirecte bijdrage leveren. Wat zou het mooi zijn als dat lukt. Naar de hiervoor noodzakelijke reacties en/of ondersteuning wordt daarom met heel veel belangstelling uitgekeken.
Gezien worden zoals je werkelijk bent, wie wil dat nou niet? Kijk voor meer informatie op www.atj-owls.nl.