Lokaal nieuwsNieuws

Zeer geslaagde aftrap van het sportakkoord Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Op dinsdagavond 22 oktober werd het nieuwe Sportakkoord van de gemeente Hollands Kroon officieel gepresenteerd. Tijdens de bijeenkomst op de nieuwe Campus de Terp in Wieringerwerf werd het lokale Sportakkoord uitgebreid toegelicht en stond men stil bij het gevoelige, maar zeer belangrijke onderwerp van sociale veiligheid op sportclubs.

De avond stond in het teken van de samenwerking tussen sportclubs, de gemeente en het NOC*NSF. De wethouder, Mary van Gent, opende de avond met een toespraak waarin trots, noodzaak, bewustwording en saamhorigheid sterk naar voren kwamen. De coördinator van het Sportakkoord Gemeente Hollands Kroon, Raymond Koen gaf een korte presentatie over het vernieuwde Sportakkoord. Daarnaast werd samen met de lokale sportclub Advendo een concreet voorbeeld van het Sportakkoord besproken.

Een sociaal veilige sportomgeving stond centraal
NOC*NSF gaf vervolgens een duidelijke presentatie over sociale veiligheid op sportclubs. De tips over het implementeren van de 4 V’s werden met grote interesse ontvangen. Wilco Kenter, clubondersteuner van Team Sportservice Noordkop, vertelt: “Bij de introductievideo over de 4 V’s voor een veilige sportomgeving viel er een stilte in de goedgevulde zaal. Dit zegt alles over het belang van een sociaal veilige sportomgeving.” Zijn collega, clubondersteuner Jeroen Tiel, vult aan: “Met deze geslaagde avond hopen wij de aanwezigen weer de nodige handvatten te hebben gegeven. De sportclubs staan er niet alleen voor. Samen maken wij de sportomgeving toegankelijker, leuker en veiliger.”

Na afloop kregen de aanwezigen nog een rondleiding door Campus de Terp, waarna er gelegenheid was om in een informele sfeer met een drankje na te praten en te netwerken.

Laat meer zien
Back to top button