Er op uitEvenementNieuwsRegionaal nieuws

De Flora en Visserijdagen van 2024 komen er aan

DEN OEVER – De Flora en Visserijdagen van 2024 staan op het punt om te beginnen. Vrijdag 23 augustus is de officiële start van dit vierdaagse evenement waar om 20:00 uur het vernieuwde Bloementerras zal worden geopend door de Locoburgemeester Robert Leever en de Kinderburgemeester Thijs Winter, onder muzikale begeleiding van de Gesmeerde Kelen. De Kermis zal dan ook in alle hevigheid losbarsten.

Op zaterdag, zondag en maandag is er een jaarmarkt op de haven en een vismarkt in de visafslag. Op zaterdag zijn er diverse activiteiten op de haven voor jong en oud waaronder een springkussen, the striker, en muziek. Zondag worden oude ambachten tentoongesteld en draaien er oude dieselmotoren. Ook is de sterkste man/vrouw weer aanwezig op de zondag met vrachtwagen trekken. Ook op zondag is het visbakteam op de haven, voor een kleine vergoeding kunt u een visje eten. Op de zondag en maandag zal er een busje rijden vanaf de parkeerplaatsen aan het begin van het dorp om u naar het haventerrein brengen.

Maandag beginnen we traditiegetrouw met roeien om 9.00 uur, komt u hen aanmoedigen? Vanaf 12.30 kan het inschepen beginnen en om 13.00 uur is de afvaart. Niet meevaren maar wel kijken? Op het haventerrein is van alles te zien en te doen, van visproeven tot stormbaan lopen, schat zoeken en herinneringen maken en zelfs de Marine komt langs met hun helikopter voor een demonstratie.

In de cafés Tante Pietje, de Houtzolder, Bruisend, Boogies en de Tent op de Haven kunt u uw dorst lessen. Liever wat rustiger aan doen, dan kan dit bij het Bloementerras op de kermis of bij het Huis van de Wadden in de Voorstraat.

Laat meer zien
Back to top button