Er op uitExpositiesNieuwsRegionaal nieuws

Expositie Rem van den Bosch in de Oosterlander kerk

OOSTERLAND – De indrukwekkende foto serie ‘Wieringen eiland af’ zal gedurende de maand september weer te zien zijn in de Oosterlanderkerk. Fotograaf Rem van den Bosch ontwikkelde zijn fotoserie in het kader van het project ‘ZuiderZeeWerken àl 100 jaar, nóg 100 jaar’ van de gemeente Hollands Kroon.

Tijdens de Foto Biennale Wieringen 2024 hing deze serie in De Kapel in Den Oever en maakte veel indruk op de bezoekers. In de fotoserie staat de traditionele rouwdracht van Wieringen centraal, waarbij de fotograaf een brug slaat tussen historische kledij en hedendaagse maatschappelijke thema’s, met name identiteit, leven met water en klimaatverandering. Oudere rituelen en tradities worden in een hedendaagse context geplaatst. De rouwdracht heeft hij opnieuw geïnterpreteerd en vervaardigd met behulp van duurzame materialen, zoals stoffen van gerecyclede petflessen, en verrijkt met motieven, kleuren, foto’s of teksten die verwijzen naar de uitdagingen van onze tijd en bijdragen aan bewustwording.

Mocht u deze expositie gemist hebben, dan heeft u nu een buitenkans om de serie foto’s van Rem van den Bosch alsnog te kunnen zien. In de periode van 1 september tot en met 15 september woensdag t/m zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Daarna tot en met 29 september elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur t/m 16.30 uur.
De entree bedraagt € 3,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis. Een vriendelijk verzoek uw auto te parkeren aan de Keizerspoeldijk.

Laat meer zien
Back to top button