Er op uitEvenementExpositiesNieuwsRegionaal nieuws

Foto Biënnale Wieringen 2024 ‘Keerlingen’

WIERINGEN – Op vijf locaties op Wieringen, het voormalige Zuiderzee-eiland in de kop van Noord-Holland, vindt momenteel de tweede editie van de Foto Biënnale Wieringen plaats. De derde week van de foto-expositie is in volle gang. Voor mensen die nog niet in de gelegenheid zijn geweest de FBW te bezoeken:

De komende 3 weekenden vinden er speciale evenementen plaats.

    • Op 13 juli vanaf 14.00 uur in de Kapel te Den Oever: Een artist talk met Rem van den Bosch
      Rem vertelt over zijn project ‘Wieringen eiland af’. Reserveren via www.fotobiennalewieringen.nl (plaatsen beperkt)
    • Op 21 juli vanaf 14.00 uur in de Oosterlander kerk: Cris Toala Olivares houdt een lezing met beelden over zijn Waddenzeeproject. Toegang met geldig Passe Partoutticket.
    • Op zaterdag 27 juli om 14.00 uur in de Oosterlander kerk: een fotografieworkshop door Annet de Graaf. Tover magie uit je smartphone of camera! Er zijn nog 8 plaatsen beschikbaar via www.fotobiennalewieringen.nl

Tot en met zondag 4 augustus kunt u het werk bekijken van Rem van den Bosch – Dirk Kome – Gerrit Ooteman – Anna Swagerman en Cris Toala Olivares. Binnen deze editie ‘KEERLINGEN’ werken de FBW en de gemeente Hollands Kroon samen in het kader van project ‘ZuiderZeeWerken àl 100 jaar, nóg 100 jaar’. De ’Biënnale Special’ wordt deze keer verzorgd door Rem van den Bosch. Zijn werk is te zien in de Zuiderzeekapel te Den Oever; een
mooie link naar de Zuiderzeewerken.

In de Oosterlanderkerk toont Cris Toala Olivares highlights uit zijn Werelderfgoed Waddenzee
project. Anna Swagerman toont in de crypte van de Oosterlanderkerk haar nieuwe serie ’Verborgen
gebeden’, verstilde foto’s van het wad.

Op de buitenlocatie bij B&B Op Zestien te Hippolytushoef zijn indringende zwart-wit portretten van
Gerrit Ooteman te bewonderen. Dirk Kome heeft met zijn nieuwe serie over Wieringen, het land en haar inwoners, een plek in de galerie van Studio Blank te Den Oever. Meer informatie over de 5 fotografen en hun werk vindt u op de website van Foto Biennale Wieringen. www.fotobiennalewieringen.nl.

In het Dorpshuis van Westerland zijn foto’s te zien van de deelnemers en winnaars van de fotowedstrijd, georganiseerd door Facebookgroep ‘Parels in Hollands Kroon’ en de FBW. Om de 5 locaties te kunnen bezoeken is een passe-partoutticket nodig van € 10,00. Tickets zijn online te koop via de website www.fotobiennalewieringen.nl. Ook in de kerk van Oosterland, bij B&B Op Zestien (Hippolytushoef) en in De Wieringer Boekhandel (Hippolytushoef) Elke bezoeker ontvangt gratis een fietsroutekaart naar de locaties.
Wanneer: t/m 4 augustus 2024.

Openingstijden: Oosterlanderkerk – Dorpshuis Westerland – B&B Op Zestien te Hippolytushoef wo.
t/m zo. van 11.00 tot 17.00 uur’. Studio Blank en De Kapel te Den Oever wo. t/m zo. van 14.00 tot 17.00 uur.
Alle info op de website: www.fotobiennalewieringen.nl

Laat meer zien
Back to top button