NieuwsRegionaal nieuws

Goede doelen gediend met benefietmiddag

DEN OEVER – De benefietmiddag ‘Trien drooit deur’, die op zondag 22 september werd gehouden in het Vikingschip te Den Oever, is een groot succes geworden. Wieringer artiesten traden op voor een uitverkochte zaal. De 265 bezoekers zorgden, na aftrek van de kosten, voor een netto-opbrengst van € 2494,50; dit werd naar boven afgerond tot 2500 euro.

Het bedrag wordt in tweeën gedeeld en komt ten goede aan hospice Het Tweede Thuis in Westerland en de vereniging Wieringer Molens, die in Den Oever de molen De Hoop wil restaureren. De beide organisaties krijgen dus elk 1250 euro.

Boek
De opbrengst wordt nog vermeerderd uit de verkoop van het boek, dat Diego Franzoni schreef over de reis die zijn vader in 1953 naar Wieringen maakte. Destijds ging Renzo Franzoni, na een internationale oproep van de Nederlandse Jeugdherbergcentrale, vanuit Italië op de scooter naar Oosterland, om te helpen bij het herstellen van de schade die aan de toenmalige jeugdherberg in het MUZ-park tijdens de watersnoodramp was ontstaan.

Het boek, dat eerst in Italië verscheen, is in het Nederlands vertaald en uitgebracht in samenwerking met de Historische Vereniging Wieringen. Diego schreef het nadat hij op een scooter dezelfde rit naar Oosterland had gemaakt, kort na het overlijden van zijn vader in 2022. Het boek werd tijdens de benefietmiddag door Diego zelf gepresenteerd en van het verkoopbedrag gaat eveneens een deel naar de beide goede doelen.

Deelnemers
Deze benefietmiddag werd georganiseerd op initiatief van het koor De Gesmeerde Kelen en gepresenteerd door de comédienne Trien van de Gest. Behalve De Gesmeerde Kelen werd eraan meegedaan door het Wantij Trio, demo-dansgroep Djèstiek, Jeroen Zijlstra en het Meezingkoor Wieringen. Allemaal Wieringer artiesten, die belangeloos optraden.

Dit alles werd financieel en materieel ondersteund door Sociaal Cultureel Centrum het Vikingschip, de Bloemennis, de Wieringer Boekhandel, Marion Lont (Uit Eigen Streek), Kees Vijzelaar (Boogies), JML Ontwerp en met inzet van de zichtbare en onzichtbare vrijwilligers van het Vikingschip. Het concert is op video opgenomen door Martien de Graaf en een compilatie van wat er werd gespeeld zal binnenkort op YouTube te zien zijn.

Karin Wetting en Esther de Kort van het hospice, Rien Eykelenboom van de Wieringer Molens en Edwin Nieuwenhuizen van de Gesmeerde Kelen.
Laat meer zien
Back to top button