GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Join Us helpt jongeren in Hollands Kroon om eenzaamheid te bestrijden

HOLLANDS KROON – Hoewel het vanzelfsprekend lijkt dat jongeren vrienden hebben, blijkt uit recent onderzoek dat 12% van de jongeren in Nederland zich dagelijks erg alleen voelt. Dit komt neer op zo’n 275.000 jongeren die moeite hebben met het ontmoeten van leeftijdsgenoten en het opbouwen van vriendschappen. Join Us biedt nu ook in de gemeente Hollands Kroon een helpende hand aan deze jongeren.

Sociaal sterker worden
Join Us richt zich op jongeren die het lastig vinden om contact te maken met anderen. In Hollands Kroon start binnenkort een nieuwe groep speciaal voor jongeren tussen de 16 en 21 jaar oud. Deze groep komt om de twee weken samen om deel te nemen aan verschillende activiteiten die ze zelf bedenken en organiseren, zoals gamen, films kijken, spelletjes spelen of deelnemen aan externe activiteiten. Tijdens deze bijeenkomsten worden de jongeren begeleid door ervaren professionals die hen helpen om hun sociale vaardigheden te verbeteren en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Gratis deelname
De gemeente Hollands Kroon biedt deze dienst gratis aan in samenwerking met Link Jongerenwerk en Wonen Plus Welzijn. Dit initiatief is bedoeld om zoveel mogelijk jongeren te bereiken en te ondersteunen in hun sociale ontwikkeling.

Aanmelden
Er zijn nog plekken beschikbaar voor geïnteresseerde jongeren. Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek de website van Join Us.

Laat meer zien
Back to top button