Er op uitExcursieNatuurNieuwsRegionaal nieuws

Ontdek de plantenrijkdom van het Normerven met Natuurvereniging Wierhaven

HIPPOLYTUSHOEF – Zondag 21 juli biedt Natuurvereniging Wierhaven een unieke kans om de bijzondere kweldervegetatie van het Normerven te verkennen. Bij laagtij om 15.30 uur start de excursie vanaf het vogelobservatiepunt aan het einde van de Normerweg.

De getijdenzone van het Normerven, gelegen op de grens van zee en land, is rijk aan unieke planten. Afhankelijk van vocht- en zoutgehalte vertoont de kweldervegetatie een eigen karakter. Deze excursie biedt deelnemers een bijzondere gelegenheid om dit normaal voor publiek gesloten gebied te bezoeken en meer te leren over de flora van de kwelders.

Het Normerven fungeert ook als een Hoogwatervluchtplaats (HVP), waar vogels tijdens vloed een veilige plek vinden. Dit aspect maakt het gebied niet alleen ecologisch waardevol, maar ook interessant voor natuurliefhebbers en vogelaars.

Praktische informatie
De excursie vindt plaats op zondag 21 juli 2024 om 15.30 uur. We verzamelen bij het vogelobservatiepunt aan het einde van de Normerweg in Hippolytushoef. De kosten bedragen €2,00, maar deelname is gratis voor leden en kinderen tot 18 jaar. Aanmelden kan tot en met zaterdag 20 juli per e-mail bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Mis deze kans niet om onder begeleiding van experts de plantenrijkdom van het Normerven te ontdekken! Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Natuurvereniging Wierhaven via het genoemde e-mailadres.

Laat meer zien
Back to top button