Hollands Kroonse UitdagingNieuwsRegionaal nieuws

Sonja Berbee nieuwe voorzitter Hollands Kroonse Uitdaging

HOLLANDS KROON – Sonja Berbee is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Hollands Kroonse Uitdaging. Zij neemt het stokje over van Ellen Huijbers, die na 7,5 jaar afscheid neemt van de stichting. Ellen maakte sinds de oprichting in 2017 deel uit van het bestuur en vervulde vanaf 2022 de rol van voorzitter. Sonja, voorheen secretaris, zet zich nu in om de organisatie verder te ontwikkelen en de samenwerking tussen bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties in Hollands Kroon te bevorderen.

Ellen Huijbers kijkt met trots terug op haar tijd bij de Hollands Kroonse Uitdaging. “Ik ben trots op de manier waarop we de Uitdaging uit het niets hebben opgebouwd tot de invloedrijke organisatie die er nu staat. Grote dank is verschuldigd aan de inzet van onze manager Edwin Wittink. Zijn enorme inzet heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de organisatie,” aldus Ellen. Ze heeft genoten van de jaarlijkse live beursvloer, waar ondernemers en vrijwilligers elkaar versterken door samenwerking. Voor haar is het nu tijd om het stokje over te dragen en zich op nieuwe maatschappelijke uitdagingen te richten.

Sonja Berbee spreekt haar dank uit naar Ellen voor haar jarenlange inzet. “De Hollands Kroonse Uitdaging is Ellen ontzettend dankbaar voor al haar vrijwillige jaren die zij aan de stichting heeft besteed en waarin ze ons heeft meegenomen in het mooie werk wat de Uitdaging doet,” zegt ze. Sonja kijkt uit naar haar nieuwe rol als voorzitter en benadrukt het belang van verbindingen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. “Het is prachtig om te zien hoe een bedrijf dat kantinestoelen over heeft, deze kan doneren aan een vereniging die ze goed kan gebruiken. Dat is een win-win situatie voor beide partijen en het is nog duurzaam ook.”

Naast de bestuurswisseling is Ellen Ruiter toegetreden tot het bestuur als nieuwe secretaris, een functie die zij van Sonja overneemt. Samen met bestuursleden Gerrit Beetsma, Arjan Smit, manager Edwin Wittink en de matchgroep blijft de Hollands Kroonse Uitdaging zich inzetten om mooie matches te maken tussen bedrijven, organisaties en verenigingen, bij voorkeur met een gesloten beurs.

Over de Hollands Kroonse Uitdaging
De Hollands Kroonse Uitdaging is een stichting die zich richt op het bevorderen van samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. De stichting bemiddelt in vraag en aanbod van materialen, menskracht en middelen, en stimuleert bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen. Het doel is om de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen door middel van concrete acties en projecten, bij voorkeur zonder geldelijke transacties. Voorbeelden hiervan zijn het “Iedereen kan meedoen-fonds” van Microsoft en evenementen voor minima in samenwerking met Univé.

Daarnaast behandelt de stichting aanvragen voor incidentele subsidies bij de Gemeente Hollands Kroon. Een speciale adviesraad, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende sectoren zoals kunst & cultuur, sport, welzijn en onderwijs, adviseert de stichting bij deze taak. Dit jaar is er nog ruimte voor nieuwe subsidieaanvragen. Meer informatie is te vinden op de website hollandskroonseuitdaging.nl.

Laat meer zien
Back to top button