KorfbalNieuwsSport

Vido B1 kampioen

WIERINGERWERF – Op zaterdag 12 oktober stonden twee thuiswedstrijden op het programma. De C1 moest eerst tegen Rapid uit Haarlem en daarna moest de B1 het opnemen tegen de nummer twee Furore uit Assendelft
De C1 moest het dus opnemen tegen Rapid. Rapid de nummer 1 in de poule tegen de nummer 2 Vido. Rapid had nog geen een wedstrijd verloren en de ploegen hadden elkaar nog niet eerder getroffen, omdat de wedstrijd bij Rapid helaas niet door kon gaan (deze wedstrijd wordt volgende week gespeeld). Al snel in de wedstrijd bleek Rapid een maatje te groot te zijn voor Vido. Het speelde sneller rond en creëerde meer kansen. Het zou 3-0 met rust zijn voor Rapid. De tweede helft eenzelfde beeld, waarbij  Rapid de betere was. Vido had moeite met het voorverdedigen en kon zo lastig tot goede aanvallen komen. Vido verdedigde goed, waardoor Rapid niet heel veel meer kon uitlopen. Het zou uiteindelijk 5-0 voor Rapid worden.

Na deze wedstrijd moest de B spelen. In Assendelft was het een lastige wedstrijd tegen Furore mede doordat Vido de korf lastig kon vinden. Deze wedstrijd kwam Furore eigenlijk geen moment in de wedstrijd en Vido dicteerde deze wedstrijd. Een enorm lange eerste aanval met vele kansen resulteerde uiteindelijk in een doelpunt voor Vido door Emma Gouwenberg. Vido was meteen gretig en aanwezig en kon hierdoor de aanvallen van Furore snel onderbreken, waardoor Vido veel mogelijkheden kreeg in de aanval. Vido kon hierdoor uitlopen naar een 6-0 voorsprong met rust. Doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Emma Gouwenberg 3x, Maja Kobzdej 2x en Joost Gouwenberg 1x. De tweede helft bleef Vido hoog tempo spelen en na een onderschepping in de verdediging werd vlot samengespeeld, zodat de aanval het weer kon overnemen. Vido kon verder uitlopen. Door goed verdedigingswerk aan Vido zijde had Furore moeite om een aanval neer te zetten. Het werd uiteindelijk een welverdiende 13-1 overwinning. Doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Maja Kobzdej 4x, Joost Gouwenberg 2x en Emma Gouwenberg 1x. Met deze winst werd Vido ongeslagen kampioen!
Volgende week staat alleen de inhaalwedstrijd voor de C op het programma; zij mogen het nog een keer opnemen tegen Rapid alleen nu in Haarlem. Met deze wedstrijd eindigt de najaarscompetitie; op 9 november zullen de eerste wedstrijden voor de zaalcompetitie worden gespeeld.