KorfbalNieuwsSport

Vido C1 knap tweede

WIERINGERWERF – Op zaterdag 19 oktober kwam voor Vido alleen de C1 in actie. Dit weekend is in het programma gerekend als inhaal weekend. Doordat Rapid uit Haarlem op het officiële moment geen team op de been kon brengen is de wedstrijd in goed overleg verplaatst naar dit weekend.

Vorige week werd Rapid kampioen tegen de nummer 2 Vido in Wieringerwerf; nu de return welke voor de stand niet meer van belang was in Haarlem. Vorige week won Rapid met 5-0. Deze keer in Haarlem was zeker de eerste helft een stuk spannender. Rapid kwam wel met 1-0 voor, maar Finn Schellevis wist vrij snel de stand gelijk te trekken. Rapid kon meer kansen creëeren en kon uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Voor rust maakte wederom Finn Schellevis een doelpunt en gingen de teams de rust in met een 3-2. De tweede helft is voor Vido vaak lastiger en dat bleek ook nu zo te zijn. Rapid kon uitlopen naar een 5-2 voorsprong. Door het doelpunt van Daniel Keekstra kwam de spanning weer terug, maar Rapid drukte door en wist uiteindelijk te winnen met 7-3.

De najaarscompetitie is met deze wedstrijd geëindigd. De B1 kampioen en de C1 een keurige tweede plaats in hun poule. Deze week wordt nog buiten getraind, maar na de herfstvakantie wordt de sporthal opgezocht. Op 9 november is de eerste speelronde en zullen de eerste minuten van de zaalcompetitie gespeeld gaan worden.